Александър Морфов  >>  произведения  >>  театрални спектакли  >>  Декамерон. Любов по време на чума | Теат...

Декамерон. Любов по време на чума 

Театър "Et Cetera" - Москва, Русия 

премиера 16 и 17 януари 2018, Голяма сцена 

По

Автор на сценичната

адаптация и режисьор                              

Сценография                         

Костюми

Хореография 

Художник на осветлението 

Видео 

Концертмайстор

Участват

Мария Милешкина, Евгения Вайс, Елизавета Рижих, Анастасия Шумилкина, Екатерина Буйлова, Анна Дианова, Наталия Баландина, Кристина Гагуа, з.а. Татяна Владимирова, Анна Артамонова, з.а. Алексей Осипов, Максим Ермичев, Евгений Шевченко, Евгений Токарев, Кирил Щербина, Екатерина Егорова, Федор Бавтриков, з.а. Амаду Мамадаков, Глеб Данилов, Евгений Тихомиров, Кузма Саприкин, Сергей Давидов, Грант Каграманян, Артем Блинов 

колекцията новели от 

Джовани Бокачо  

Александър Морфов 

Александър Горенщейн 

Ника Велегжанинова 

Инга Красовска 

Андрей Абрамов 

Роза Гиматдинова 

Нина Сарапиан

(c) Олег Хаимов

     Преди години Морфов поставя в театър "Et Cetera" "Дон Кихот" по романа от Сервантес. В брилянтния си спектакъл режисьорът формулира философията на донкихотството, като разкрива как реалността се ражда от мита. След близо две десетилетия Александър Морфов отново се обръща към класическо произведение на италианския ренесанс. Малко са онези, които не са чували за "Декамерон". За много хора това е сборник от еротични новели, а за ценителите на неговата поетичност това са дивни разкази за любовта. Неслучайно името на Бокачо се нарежда до тези на Петрарка и Данте. 

"... и ще видите колко свещена и могъща и колко преизпълнена с благословение е силата на любовта, която често е осъждана и дори презирана от онези, които не знаят какво говорят..."

~ Бокачо, "Декамерон" 

      А за какво ще бъде спектакълът на Александър Морфов? За любовта, разбира се. Но любов по време на чума, когато "черната смърт" дебне всеки от нас и ни подарява едва десет дни живот. Какво би могъл да направиш в тези десет дни? 

Share on G+
Share on Facebook
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn

© 2020 by mdemireva

Decameron.Love in the Time of Plague

"Et Cetera" Theatre, Moscow, Russia