Александър Морфов  >>  новини  >>  архив  |  28.05.2017 

Морфов с два спектакъла на МНТ Фест - Скопие 

     През последните четири години Македонският национален театър в Скопие поддържа традицията да провежда международен театрален фестивал през юни на сцената си с представления от всички жанрове.

     Тази година IV-тото издание на МНТ Фест включва в програмата си осем спектакъла от Македония, България, Сърбия и Китай. Спектаклите на Александър Морфов заемат специално място в програмата. Премиерното му заглавие "Ничия земя" на Македонския национален театър ще бъде представено във вечерта на официалното откриване на фестивала - 3-ти юни. "Дон Жуан" на Народния театър "Иван Вазов" ще гостува на фестивала на 8-ми юни. 

     Част от програмата ще включва детските представления "Силният щърк" и "Приключенията на Аладин". Ще има прожекция на документалния филм "Право към звездите". Любопитна част от програмата е китайският спектакъл "Макбет" на Пекинската опера и оперен институт. В програмата ще бъде представен и "Балкански стенд-ъп" в актьора от МНТ Сашко Коцев и приятели, както и гостуващият спектакъл "Иванов" на Сръбския национален театър. 

 

     Безспорно е, че Морфов и неговите спектакли ще получат най-голямо внимание в това издание на фестивала с премиера на откриването и гостуване на втори негов спектакъл. Както той, така и неговата публика в Македония се радват на успехите му на сцената на МНТ. 

Ничия земя, МНТ

Дон Жуан, НТ България

© 2017 by mdemireva

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn