Спектакълът "Затъмнение" с представление във Виборгския дворец на културата

     Спектакълът на Александър Морфов "Затъмнение", поставен на сцената на театър "Ленком" в Москва, ще бъде представен във Виборгския дворец на културата в Санкт Петербург тази събота. През последните години театърът представя свои постановки на сцената на двореца в началото на театралния сезон. По-рано тази година артистичният директор на "Ленком", Марк Захаров, съобщи, че с нарастването на заглавията в репертоара, някои спектакли ще бъдат свалени. "Затъмнение" е сред безспорните фаворити на публиката и се превръща в явление в театралния живот на Москва още с появата си преди тринайсет години. Донася на екипа четири награди и номинации: "Чайка" и "Кристална Турандот" за Най-добър спектакъл (2006), "Златна маска" за Най-добър режисьор (2006) и "Златна маска" - Награда на публиката (2007). Спектакълът ще бъде представен във Виборгския дворец два пъти до края на календарната година в постановка на актьора в главната роля Александър Лазарев. 

Дата и място: 

Виборгски дворец на културата - Санкт Петербург, Русия 

[виж в Google Maps]

29 септември 2018, 19:00 h

(следващо представление: 10 декември 2018) 

Информация за билети може да получите на касата на двореца. 

pix4bfd4ef34faad.jpg

Премиерата на "Затъмнение" е през декември 2005. В главната роля на Макмърфи е Александър Лазарев, дублиран от Андрей Соколов. Първоначално в ролята е Александър Абдулов. 

Повече за спектакъла тук

     Кен Киси написва  "Полет над кукувиче гнездо", докато работи като нощен пазач в психиатрична клиника за ветерани под въздействието на LSD, тъй като по-рано е участвал в доброволни тестове на новата дрога, финансирани от правителството. Не след дълго заедно със своите приятели Нийл Касиди, Кенет Бабс, Пейдж Брауинг, Джордж Уокър и др. купуват 25-годишен училищен автобус, боядисват го жълто-шарен, кръщават го "Further" и потеглят из Америка, раздавайки наркотици на всички, които искат да опитат. Сякаш от същия шарен автобус на "Веселите пакостници" слиза и Макмърфи, за да нахълта с взлом в психиатричното отделение на сестра Рачид и да се превърне в един от най-ярките представители на контракултурата. Втората книга на Киси - "Понякога велика идея" (1964 г.) е за конфликтите между индивидуализма на Запада и интелектуализма на Изтока в САЩ. Следващата година Киси е арестуван за притежание на марихуана и лежи в затвора пет месеца. Третата си книга "Песента на моряка" публикува чак през 1992. Характерно за книгите му е, че зад частните случаи, за които пише, писателят се опитва да представи мащабния модел на цялото американско общество. Друга особеност на Киси е "локалният национализъм" в неговите произведения - действието в тях винаги се развива в местата, в които авторът е живял през детството и юношеството си - факт, който е повод много критици да го сравняват с Уилям Фокнър. 

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn

© 2018 by mdemireva