Александър Морфов  >>  новини  >>  архив  |  27.07.2017 

"Ничия земя" на МНТ закрива 57-ото издание на "Охридско лято"

     Спектакълът "Ничия земя", поставен на сцената на Македонския национален театър, ще бъде част от официалната церемония по закриването на традиционния Международен фестивал "Охридско лято". Макар и с фокус върху музикалното изкуство, в последните години фестивалът все по-често включва в програмата си театрални спектакли. Организира се с финансовата подкрепа на Министерството на културата и се провежда под патронажа на Президента на Република Македония. От 1994 година фестивалът членува в Европейската асоциация на фестивалите. Историята му е внушителна, а в годините на негова сцена са гостували изпълнители като Хосе Карерас, Енио Мориконе, Найджъл Кенеди, звезди на руската опера и балет и др. 

     Най-новото заглавие на Морфов - "Ничия земя", ще закрие 57-ото издание на "Охридско лято". Представлението ще се състои в открития двор на църквата "Св. София" на 20-ти август в Охрид. 

     Турнето е поредно доказателство за успеха на спектакъла. Преди месец "Ничия земя" посети Подгорица, Черна гора, като част от програмата на Международния театрален форум "Gostovanja Narodnih Teatara". 

"Св. София" е древен православен храм, построен през 9-и век след покръстването. Място с богато минало и изключителна атмосфера. 

Продажба на билети онлайн тук

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn

© 2017 by mdemireva