Александър Морфов  >>  новини  >>  архив  |  17.10.2017 

"Ничия земя" на ТНБ е част от програмата на Националния театрален фестивал в Букурещ 

     Националният театрален фестивал на Румъния ще се проведе за 27-и пореден път между 20-и и 30-и октомври.  Фестивалът се състои ежегодно в Букурещ и домакинства едни от най-добрите спектакли от Румъния и света. Той е обща инициатива на Румънската асоциация на творците в театъра (UNITER), Културния център - Букурещ (ARCUB) и Националния театър "Й. Л. Караджале", като се реализира с финансовата подкрепа на румънското Министерство на културата и Община Букурещ. 

     Тази година НТФ ще бъде домакин на богата програма от конференции, лаборатории и ателиета, експозиции, съвременен танцов и драматичен театър и кино прожекции. Сред международните гости и спектакли има представители на Франция, Русия, Япония, Канада, Южна Корея. Публиката ще има възможност да присъства на срещи с творци като Робер Льопаж, Евгений Миронов, Жорж Баню, Йоан Холендер, Марин Сореску и др. В рамките на фестивала за 4-ти път ще се състои и Националната конференция на културните мениджъри. 

     Четири от премиерните спектакли на театър "Й. Л. Караджале" от последния театрален сезон ще бъдат включени в програмата на Националния театрален фестивал, като "Ничия земя" на Александър Морфов ще бъде представена на 26-и октомври. 

     НТФ със сигурност е сред най-разпознаваемите театрални събития в Източна Европа. Художествен ръководител на фестивала е театралният критик Марина Константинеску. 

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn

© 2017 by mdemireva