Александър Морфов  >>  новини  >>  архив  |  17.05.2017 

"Животът е прекрасен" гостува в Благоевград

     Спектакълът "Животът е прекрасен" по пиесата "Самоубиецът" от Н. Ердман на Народния театър "Иван Вазов" гостува тази вечер в Благоевград. Представлението е в рамките на V-ото юбилейно издание на фестивала "Тара-ра-бумбия". Фестивалът се провежда ежегодно и домакинства спектакли от цяла България. 

     Представлението беше на сцената на Драматичен театър "Н. Вапцаров" и завърши с бурните аплодисменти на публиката, която беше предизвикана от въпроса: "Какъв е смисълът на живота?". По думите на публиката всеки един от персонажите изгражда спектакъла и го прави завършен. Зрители споделиха, че "Животът е прекрасен" събужда много въпроси, които ще отекват дълго. Дългите аплодисменти бяха заслужена оценка за представление, изпълнено със смях през сълзи, съчувствие, снизхождение, обич, вяра, ярост. 

     "Тара-ра-бумбия" е важен акцент и своеобразна кулминация в културния календар на Благоевград, който е част от нашата по-голяма и дългосрочна визия за превръщането му във фестивален град на Балканите. Тази година са 9 дни, 17 представления. Всичките са много интересни и ви препоръчвам да не пропускате нито едно от тях. Бъдете част от магията, наречена "театър" - с тези думи кметът на града д-р Атанас Камбитов поздрави организаторите при откриването на фестивала. 

Повече за спектакъла тук

Семьон Семьонич Подсекалников е обикновен човек, който се бори с трудностите на живот, както може. Споделя дома си със съпруга и тъща. Когато трудностите надделяват, той взема решение за самоубийство. Вихрушка от непознати, но жизнеутвърждаващи преживявания го довежда до осъзнаването, че животът, все пак, струва повече от отчаянието. 

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn

© 2017 by mdemireva