МНТ гостува в Белград с "Животът е прекрасен" на Александър Морфов

     Македонският национален театър в Скопие ще гостува в Белград на 8-ми декември. Сръбската публика ще има възможност да посети хитовия спектакъл на Александър Морфов "Животът е прекрасен", поставен на сцената на МНТ през 2016 година. Домакин на представлението ще бъде Националният театър в Белград в изпълнение на двустранно споразумение между двата театъра. 

     Това е третото международно турне за "Животът е прекрасен". През 2017 година спектакълът беше представен на Дните на сатирата "Фадил Хаджич", а на церемонията по закриването на 41-вото издание на фестивала получи наградите за Най-добър спектакъл, за Най-добра женска роля (на Николина Куяча за ролята ѝ на Мария Луканова) и за Най-добра мъжка роля (на Никола Ристановски за ролята му на Семьон Подсекалников). По-рано същата година "Животът е прекрасен" беше представен и в Будапеща на Международните театрални срещи MITEM, организирани от Националния театър на Унгария.

"Самоубиецът" е руска черна комедия от двайсетте години и представлява сатира за проблемите на безработен мъж, чието отчаяние го принуждава да обмисли самоубийство. Пиесата се занимава с източника на смешното; с душата на съвършения егоист, готов да употреби всеки за собствените си цели; с триумфа на индивида, който се опитва да съхрани достойнството си в общество, в което призивът "за всеки и за всички" отеква глухо. В света на Семьон смъртта е единствената реалност, която е способна да даде на човек свободата на действие и слово, която той жадува.                              ~ Йо Герман, режисьор 

     Това е поредният международен успех за Александър Морфов и неговите спектакли, които привличат интереса на критиката, развиват театралния език, печелят множество награди, но най-вече сърцата на стотици хиляди зрители. В момента Морфов работи в Русия по следващата си премиера. Очаквайте повече информация. 

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn
11.jpg

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН

По "Самоубиецът" от Николай Ердман  

Сценография Никола Тороманов 

Костюми Мария Пупучевска 

Хореография Инга Красовска 

Участват: Никола Ристановски, Николина Куяча, Звездана Ангеловска/ Биляна Драгичевик, Сашко Коцев, Таня Кочовска, Емил Рубен, Гораст Цветковски, Славиша Кайевски, Никола Ацески, Александар Гьоргиоски, Арна Шияк, Тина Трпкоска, Александар Микик, Никола Стефанов, Кире Гьоревски, Александър Михайловски, Мария Новак, Драгана Левенска, Никола Кимовски, Мария Димитрова, Анастазиа Христовска, Соня Кръстевска 

Повече за спектакъла тук

Детайли и достъп: 

8 декември 2019, 19:30 часа, Голяма сцена 

Национален театър - Белград, google maps 

© 2019 by mdemireva