"Ничия земя" на МНТ селектиран за фестивал в Прилеп 

     Пореден успех за спектакъла "Ничия земя", който Морфов постави в Македонския национален театър в Скопие. След двете успешни турнета - в България и в Босна и Херцеговина, спектакълът ще бъде представен в гр. Прилеп, Македония. Македонският театрален фестивал "Войдан Чернодрински" се състои ежегодно в началото на м. юни. Тази година селекцията е извършена от директора на фестивала - актрисата Катарина Коцевска. Програмата включва дванайсет постановки, сред които са: "Клетниците" на местния драматичен театър "В. Чернодрински", "Жени" на Албанския театър, "Богът на касапницата" на Държавния театър в гр. Щип, "Крал Лир" на Турския театър и "Изгаряне", представено от независимата театрална трупа "Артопия". Други участващи театри на фестивала са: Театърът на комедията със спектакъла "Дони Дарк (Пеперудите са свободни)", Държавният театър в Струмица с "Крал Владислав", Драматичният театър в Скопие с "Полет над кукувиче гнездо", както и Скопският театър за деца и юноши с "Веднъж си построих свят", Държавният театър във Велес с "Дамски тоалетни" и Националният театър в Битола с "Доктор Фауст".

     Фестивалът "Войдан Чернодрински" има състезателен характер и връчва награди в шестнайсет категории. През 2016 година Александър Морфов представи своя спектакъл "Животът е прекрасен", поставен на сцената на МНТ, който беше отличен в две категории - за Най-добра мъжка роля (Никола Ристановски) и за Най-добра поддържаща женска роля (Биляна Драгичевик). 

     С представлението на "Ничия земя" на 8-ми юни 53-тото издание на фестивала ще бъде официално открито.  

     Босненски и сръбски войник - говорят един и същи език, познават едни и същи хора, гледат едни и същи мачове, едни и същи филми. Днес те са изпълнени с омраза един към друг. Трети войник е в капана на отскачаща мина и при най-малкото му движение мината ще се взриви и ще убие и тримата. Намират се на ничия земя. Трябва им помощ, но никой от воюващите лагери не смее да навлезе в територията, защото се страхува от клопка. Враговете са принудени да се обърнат към Обединените нации и служител на ОН се съгласява да осигури сапьор. Продължават ли да са врагове тримата мъже, станали дори по-голяма жертва на лицемерния медиен PR, отколкото на своята измислена война? 

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn

© 2018 by mdemireva