Александър Морфов  >>  новини  >>  архив  |  04.05.2016 

"Животът е прекрасен" на МНТ открива 18-ото издание на Фестивала на монодрамата в Битоля

     Най-новият спектакъл на Морфов "Животът е прекрасен", поставен на сцената на Македонския национален театър, открива 18-ото издание на Фестивала на монодрамата в Битоля. Представлението ще се състои в Центъра за култура на града, тази вечер от 20:00 часа. 

     Фестивалът ще продължи седмица и включва седемнайсет заглавия. В основната програма ще се представят тринайсет монодрами, които ще се състезават за голямата награда. 

     "Този фестивал е празник на актьорите и на изкуството. Много сме щастливи, че участват толкова актьори от нашата държава, тъй като е имало издания, в които, за съжаление, е имало само по едно представление от Македония." - признава Борче Димитровски, художествен директор на Центъра за култура в Битоля. 

     "Всички спектакли са с висока художествена стойност. Тази година в програмата са включени значими текстове на световни класици. Някой от монодрамите са по текстове на Достоевски, Гогол, Марк Твен, Дарио Фо." - споделя селекционерът на фестивала, Петър Мирчевски. 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

© 2014 by mdemireva

     Премиерата на спектакъла "Животът е прекрасен" на сцената на МНТ беше преди по-малко от месец и това е първото му турне. 

 

    Бих казал, че този спектакъл - независимо големите политически игри и постоянното присъствие на политиката в живота на всеки човек, носи посланието, че животът е прекрасен и трябва да се радваме на всеки миг. А щастлив е онзи човек, който е заобиколен от хората, които го обичат. - казва Деян Пройковски, директорът на МНТ. Създадхоме спектакъл, който едновременно ще ви расмее и ще ви разплаче до сълзи. [...] Морфов е едно от големите имена в режисурата в Европа, той е и голяма театрална личност и неговите комлименти за нас са много важни. Той направи спектакъл за малкия човек, за всички нас. Това, което се случва за три часа на сцената е умален модел на човешкия живот. В него участват повече от трийсет души, както и оркестър; тази постановка е много по-различна от всички останали заглавия на сцената на Македонския народен театър. [...] Спектакълът е сбъдната мечта за МНТ.

 

 

Повече за спектакъла тук

 

 

 

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn