Александър Морфов  >>  новини  >>  архив  |  03.09.2017 

Александър Морфов с номинация за наградата "Будител на годината" 2017 

     Номинациите за наградата "Будител на годината" 2017 бяха публикувани. Инициативата фокусира вниманието върху личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство. Ива Дойчинова е основател и вдъхновител на кампанията, която ще бъде представена в ефира на Радио FM+ и предаването на БНТ "Денят започва с култура". Тя е член и на журито заедно с проф. Огнян Герджиков, проф. Пламен Павлов и други представители на медийния и неправителствен сектор. 

     Морфов е сред номинираните, като признание за убедителната му гражданска позиция и реакция към всяка несправедливост, както и за неговия спектакъл "Хъшове": Повече от 10 години "Хъшове" е едно от най-посещаваните представления в Народния театър, като над 200 000 зрители са гледали постановката. Миналата година отбеляза своя 250-и път на сцена. С постигнатите      резултати     за     брой     зрители      и      изиграни

Александър Морфов и Руси Чанев на 250-ото

юбилейно представление на спектакъла "Хъшове"

представления през последните години "Хъшове" на Александър Морфов се превърна в явление в съвременния български театър и в позитивен пример как може едно театрално съдържание да вълнува зрители от всички възрасти и да устои на промените на времето, да има свой оригинален "почерк" и да е фактор в театралния живот в България. Театралният продукт, създаден от Александър Морфов и неговия екип, има доказана художествената стойност и използва амбициозни артистични практики, отбелязват инициаторите.

     Церемонията ще се проведе на 1-ви ноември в Деня на народните будители. 

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn

© 2017 by mdemireva