Александър Морфов  >>  новини  >>  архив  |  01.03.2017 

Юбилей: 50-о представление на "На ръба", Народен театър "Иван Вазов"

     На 21-ви март ще бъде отбелязано 50-ото юбилейно представление на най-новия спектакъл на Александър Морфов на сцената на Народния театър "Иван Вазов" - "На ръба". Спектакълът е емоционален отговор на социалната обстановка в България през последните две десетилетия. Първоначално Морфов има намерение да постави класическия текст за пътешествията на Одисей далеч от дома. Репетициите го срещат с толкова лични истории за млади и талантливи хора, които напускат страната, че той променя своята концепция и решава да разкрие обратната перспектива - какво се случва с онези, които избират да останат. 

     С „На ръба” искаме да споделим нашата тъга и болка по онова, което си заминава. Изгубилите се традиции, приемственост, празници – всичко онова, което моето поколение е запомнило, което сме се опитвали да предаваме на децата си. Тези ценности се загубват и имат смисъл единствено за някое телевизионно шоу. Червената книга на народите! Това е тъжната причина да правим „На ръба". А веселата... май няма такава! 

~Александър Морфов 

* * * 

"Дами и господа, изроди, инвалиди и просяци,

безразсъдни богаташи и хипстъри!

Геният на Александър Морфов и актьорите от трупата на

Народен Театър „Иван Вазов“ с гордост представят

действителността или „да ти е*а и държавата“,

наречена за най-кратко: „На ръба!“"

„На Ръба“ или Морфов за България 

Иван Шипиев, via-magazine.com, 19.04.2015

     Няма необходимост да се четат докладите на Европейската комисия - корупцията е обичайна практика в България, политическите постове по високите етажи се заемат с протекцията на съмнителни социални мрежи, съдебната система е безпомощна, а обикновеният човек е все по-изолиран от общественото развитие. Моралният упадък едва ли не се налага като норма. Децата ни напускат държавата в търсене на по-добър живот. Всеки е застанал на ръба, буквално – на покрива на висока сграда, готов да скочи в пропастта на една по-щастлива реалност. 

Share this website
Share on Facebook
Share on G+
Share on ВКонтакте
Share on Twitter
Share on LinkedIn

© 2017 by mdemireva