Режисьор и сценарист: Александър Морфов

Оператор: Димитър Гочев

Участват: Самуел Финци, Руси Чанев, Кръстю Лафазанов, Васил Василев - Зуека, Пламен Пеев, Рени Врангова, Николай Урумов, Христо Гърбов, Златина Тодева, Теодор Елмазов, Валентин Танев, Александър Морфов, Велизар Бинев 

Продуцент: БНТ, Димитър Гочев, FX Camera 

Премиера: 23 октомври 2002 

Продължителност: 108 мин. 

IMDB: click here 

       Реализирана като комедия, продукцията "Хълмът на боровинките" успешно представя приключенията на един мъж, попаднал извън зоната си на комфорт, сам в чужда държава, който в крайна сметка е въвлечен в традициите и, следователно, трагедиите, на местните хора. 

       Млад мъж бърза да пристигне в Истанбул, където ще посрещне Нова година, но полетът му от София е отменен, заради снежна буря. Той се опитва да се придвижи до границата, като ползва различен транспорт. Озовава се на международен влак сред пъстри персонажи. Внезапен инцидент го оставя в средата на нищото. Тръгва по пътя, за да търси цивилизован град, откъдето може да проведе телефонен разговор, и се натъква на група хора, които живеят върху железопътни релси, попада на селска сватба, на момиче, което се влюбва в него, на пътуващ оркестър. Той остава изумен от богатата палитра от преживявания, които му предлага това непредвидено пътешествие.